Thajske male porce

března 07, 2015

Dlouhe spani po narocnem letu zapricinilo, ze jsme vstavali ve 12 hodin. Stihli jsme tak chram Wat Pho, kde se take nachazi lezici Budha 15 metru vysoky a 40 metru dlouhy. Dovnitr se muselo bosky, takze si umite predstavit ten nasladly zapach chodidel nekolika desitek navstevniku. Strazkyne poradku uznala, ze Zebra vypada "too sexy", tak ji prehodila zelenou hadru pres ramena a nohy. Budha vypadal skutecne monstrozne a divil jsem se, ze se smel fotit. V Cine nam 30 metroveho stojiciho Budhu fotit zakazali. V chramu Wavt Pho se nachazely dalsi chramova zakouti plna soch a svatyn, takze clovek musi neustale vyzouvat boty.

Do chramu jsme se rozhodli jet lodni mhd a udelali jsme spravne. Jen za 15 bahtu jsme se projeli tam a zadarmo zpet, protoze jsme se Zebrou mastnacky delali, ze uz jsme platili. A na obranu, podobne chovani zaujali i ostatni Thajci. Jeste pred chramem jsme dali obed u stanku na levnou krasou, kde jsem dostal ryzi s krevetami a Zebra kure s ryzi bez kurete. Pritom ji pani slibovala, ze kure bude. Bohuzel krevety se v mem zaludku neujaly a v chramu jsem musel poprve navstivit trun s akutnich duvodu. Necekal jsem to po 2 dnech. Rano jsme zapomneli dat slivovici.

Posledni, respektive druha stace, byla navsteva tolik opevovane Khao San ulice. Hledali jsme ji bez mapy, protoze na mape mhd, kterou jsem jedinou ukoristil, neni vyznacena. Takze se slo podle "tady nekde bude". Zacali jsme skedovat 2 dredare, od pohledu frikulini. Slecna sla jak matoha s vyrazem ozivle mrtvoly. Dokonce jsme prechazeli s thajskymi studentkami 6 proudovou silnici v plnem provozu bez prechodu! Presla jej i mrtvola dredata, coz jsem nechapal, jelikoz styl jeji chuze pripominal, ze jeji vse jedno. Posledni staci nam nakonec poradila jedna starenka, ale smer jsme sli spravny, coz zvedlo me ego, protoze muj orientacni smysl je proste bozi, co si budeme nalhavat. Khao San je silene proflaknute turisticka a peknejsi byly spise ty ulicky, kudy jsme sli tam. Dali jsme si aspon pivo Chang.

Pokud bych se zminil o pivu a jidlu, tak pivo je tu prodavano opet vetsi nez pullitr, a to 630 ml. Je silnejsi, sladsi a drazsi nez jidlo! Coz je smutne pro nas Cechy. Jidlo je levne, ale zatim jsem si nezvykl na jejich male porce. Na Cecha zvykleho na gulas se sesti ci 300 g porce jidla na menicko vypada thajske jidlo jako predkrm. Thajce by nase porce zabila. A hodne tu piji ledove tříště, jsou lakave, ale bojime se toho ledu...zatim.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. To jsme vám zapomněli říct, do všech chrámů se musí se zakrytými rameny a ženy musí mít zakryté celé nohy. Tříšť jsme si asi nedávali, jen ovocné freshe, ale určitě jsme měli alkohol s ledem a v pohodě.
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dávali ;) led je v klidu, i když ho sekaj na ulici zrezlou mačetou :)

      Vymazat
  2. Trist z thajskeho caje byla vyborna. zitra jdeme na dalsi dzusiky. :)

    OdpovědětVymazat

Like us on Facebook

Flickr Images

Kontaktní formulář

Subscribe